6 simple råd til at forbedre dit indeklima

Der er rigtig vigtigt, når vi opbevarer os meget af tiden indendørs, at indeklimaet er i top. Hvis indeklimaet ikke er i orden, kan man have fysiske symptomer, såsom hovedpine, træthed, allergi og astma mm. Nogle tegn på dårlig indeklima kan være, fugt omkring vinduerne i huset, skjuler på vægge og i hjørner, dårlig lugt, eller hvis man har familiemedlemmere, som ofte har hovedpine. Det kræver ikke det vilde, at optimere klimaet indendørs, og det kan klares med følgende 6 simple råd.

1. Luft ud

Ved at lufte ud dagligt, er noget af det bedste du kan gøre for at forbedre dit indeklima. Gør det til en fast rutine, at lufte ud om morgenen, inden du tager på arbejde, eller når du kommer hjem. Så det bliver en ren vane, at lufte ud i huset. Sørg for at lave en let gennemtrang, så der kommer cirkulation i luften. Luft ud cirka 5-10 minutter dagligt, og du vil have et godt indeklima.

2. Invester i behjælpelige apparater

Der findes apparater, som kan hjælpe med at få cirkulation i hjemmet. Udover at udlufte, så kan det være en god ting, at investere i en varmepumpe, som både er godt når det er varmt og koldt udenfor. En luftkøler kan også være en god ting at have, når temperaturen er på det højeste udenfor. Cirkulation i luften er med til at forbedre indeklimaet.

3. Gør hyppigt rent

Støv og hår cirkulerer rundt om os, når vi går rundt i vores hjem. Hvis vi ikke gør rent ofte nok, vil støvet cirkulere i luften, og det kan føre til astma og allergi. Derfor skal du som minimum gøre rent én gang om ugen, fordi at have et godt indeklima. Og når du er igang med at gøre rent, så kan du samtidig lufte ud i hele huset.

4. Undgå kemikalier og os

Den største synder, som giver et dårligt indeklima, er tobaksrøg. Hvis man ryger indenfor, er indeklimaet rigtig dårligt, især hvis man ikke lufter ud. Bruger man andre produkter, som kan udløse en form for kemikalie, påvirker også indeklimaet negativt. Skal der sprøjtes med noget kraftigt, så skal det foregå udendørs.

5. Skift fyrfadslys ud med LED lys

Noget det som, som de færreste af os ved er, at lys ikke er godt for indeklimaet. Vi synes alle, at det er rigtig hyggeligt med levende lys i rummet. Det skaber varme og hygge. Levende lys, som er lavet af stearin, er en stor synder til dårlige indeklima. Stearin der brænder, frigiver farlige partikler i luften. Hvis man alligevel ønsker, at have levende lys tændt, så sørg for at lufte ud når lysene slukkes.

6.  Tør tøj udendørs

Når vi tørrer tøj, hænger vi det på tørrestativet i gangen, eller inde i stuen. Når tørret tørres, afgiver det fugt i rummet. Fugt kan føre til skimmel i hjemmet, og det er ikke særlig sundt at indånde. Det samme dampe opstår, når du har været i bad. Åbne vinduet på badeværelset, når du har været i bad, så du undgår, at dampet af det varme bad, går igennem hele huset.

Skriv en kommentar