Tjek, om dit hus er helt klart til vinteren

Vi er nu officielt gået ind i efterårsmånederne, hvilket dermed også betyder, at vinteren venter lige rundt om hjørnet. Temperaturen vil derfor blive ved med at falde, og der vil sandsynligvis også komme sne og masser af regn, hvilket kan være strengt ved dit hus. Dette er især gældende, hvis det ikke er tilstrækkeligt vedligeholdt, og der dermed er skader flere steder. Hvis du er en af dem, som kan nikke genkende til dette, kan du med fordel læse med nedenfor, hvor du kan blive mere opmærksom på, hvad du bør tjekke på dit hus inden vinter for så vidt muligt at undgå skader.

De konstruktioner og dele af huse, som du bør tjekke

Der kan være mange grunde til, at dit hus ikke er helt klar til vinteren. Dette kan både være fordi, husets overordnede fundament ikke er tæt nok, og så kan det også være noget med mange andre faktorer. Du bør tjekke vinduer og døre, fordi disse oftest efter mange år bliver mere og mere utætte, og der derved nemmere kommer kold luft ind. Dette er typisk gældende, hvis du tit føler, at du ikke kan varme huset ordenligt op. Derudover er taget oftest en synder, fordi dette på mange måder er et af de mest bærende fundamenter i hele huset.

Gør dit tag vinterklart

Taget er den konstruktion på huset, som er mest udsat hele året rundt, dog ses dette især gældende om vinteren. Vinterens kulde og nedbør slider nemlig rigtig meget på alle materialerne. Derfor bør du tjekke dit tag ordenligt igennem, inden den kolde vinter står for døren. Hvis du ser, at der er mange revnede tagsten, bør du overveje, om de skal skiftes. Derudover bør du holde øje med, om taget er utæt nogle steder. Mange gange opdager man det ikke, før store dele af taget er helt ødelagt, hvorfor det er en rigtig god ide at holde øje i løbet af året.

Find mere information

Der findes meget mere information om, hvad du kan gøre for at sikre dig, at dit hus er klar til vinteren. På Google kan du finde mange PDF-filer, som beskriver dette i detaljer. Derudover kan du altid tjekke med dit eget forsikringsselskab, hvad de råder til, at du skal holde øje med. De plejer oftest at have en udførlig guide, som du kan følge, og med denne kan du sikre dig, at du ikke misser vigtige detaljer.

 

 

Skriv en kommentar