3 ting du skal vide inden du bygger eget hus

Dette er sponsoreret indhold

At bygge sit eget hus er gået hen og blevet rigtig populært. Mange går og forelsker sig i tanken om at opføre sin drømmebolig. At gøre dette selv muliggør nogle af de elementer man ønsker, som ikke ville være mulig hvis man blot købte et hus. Hvis man bygger sit hus selv, vil alle hjørner og kroge være lige præcis som du ønsker dem. Her går det op for folk at det er relativt billigt at købe en grund, rive et hus ned og så bygge et nyt op fra bunden, og at man kan sparer en hel del, i forhold til hvis man købte et fra nyt. Derudover har det også meget med vores tid og den nye generation af husejere at gøre, at vi er unikke individer der alle har hver vores specielle stil. Hertil går vi mange af os med tanken om, at vores hus også skal afspejle vores unikke stil og udtryk. 

Det er okay at spørge om hjælp

At bygge sit eget hus er ikke en lille opgave. Selvom du måske gerne vil klare det hele på egen hånd, så er det okay at spørge om hjælp. Der er mange derude med gode færdigheder, der kan hjælpe dig med et par af opgaverne. Eksempelvis kan halbergs hjælpe dig med alt fra isolering til fliserens. Så kan du fokusere på de ting du er god til. 

Stil og udtryk

Inden du går i gang er det vigtigt at være klar over hvilken stil man går efter. Især når det kommer til din indretning af både hus som have. I forhold til indretning af huset, så vær opmærksom på eksempelvis hvilke farver i vil gøre brug af. Hvilke går i spænd med jeres møbler og jeres overordnede udtryk. Derudover er det vigtigt at tage stilling til haven og måske vente med at indrette den til i har fundet ud af hvilke hjørner der fungerer godt til hvad. Hvor er der lys, læ og gode muligheder for terrasse, eventuelle planter og dét i har planer om at opføre i jeres have. 

Tålmodighed

Dette kan lyde ret åbentlyst. Men i sådan en proces som opførelse af eget hus er, er det vigtigt at væbne sig med tålmodighed. Det er ikke altid tidsplanen holder eller tingene altid lige går som planlagt. Men med tålmodighed og en solid pytknap, vil i bedst muligt komme optimalt i mål.

 

Tjek, om dit hus er helt klart til vinteren

Vi er nu officielt gået ind i efterårsmånederne, hvilket dermed også betyder, at vinteren venter lige rundt om hjørnet. Temperaturen vil derfor blive ved med at falde, og der vil sandsynligvis også komme sne og masser af regn, hvilket kan være strengt ved dit hus. Dette er især gældende, hvis det ikke er tilstrækkeligt vedligeholdt, og der dermed er skader flere steder. Hvis du er en af dem, som kan nikke genkende til dette, kan du med fordel læse med nedenfor, hvor du kan blive mere opmærksom på, hvad du bør tjekke på dit hus inden vinter for så vidt muligt at undgå skader.

De konstruktioner og dele af huse, som du bør tjekke

Der kan være mange grunde til, at dit hus ikke er helt klar til vinteren. Dette kan både være fordi, husets overordnede fundament ikke er tæt nok, og så kan det også være noget med mange andre faktorer. Du bør tjekke vinduer og døre, fordi disse oftest efter mange år bliver mere og mere utætte, og der derved nemmere kommer kold luft ind. Dette er typisk gældende, hvis du tit føler, at du ikke kan varme huset ordenligt op. Derudover er taget oftest en synder, fordi dette på mange måder er et af de mest bærende fundamenter i hele huset.

Gør dit tag vinterklart

Taget er den konstruktion på huset, som er mest udsat hele året rundt, dog ses dette især gældende om vinteren. Vinterens kulde og nedbør slider nemlig rigtig meget på alle materialerne. Derfor bør du tjekke dit tag ordenligt igennem, inden den kolde vinter står for døren. Hvis du ser, at der er mange revnede tagsten, bør du overveje, om de skal skiftes. Derudover bør du holde øje med, om taget er utæt nogle steder. Mange gange opdager man det ikke, før store dele af taget er helt ødelagt, hvorfor det er en rigtig god ide at holde øje i løbet af året.

Find mere information

Der findes meget mere information om, hvad du kan gøre for at sikre dig, at dit hus er klar til vinteren. På Google kan du finde mange PDF-filer, som beskriver dette i detaljer. Derudover kan du altid tjekke med dit eget forsikringsselskab, hvad de råder til, at du skal holde øje med. De plejer oftest at have en udførlig guide, som du kan følge, og med denne kan du sikre dig, at du ikke misser vigtige detaljer.

 

 

Lån til opbygning af fundament

Står du og skal til at opbygge dit fundament? Måske du er ved at bygge nyt hus? Eller er du bare ved at renovere det gamle hus? Så bør du også kende til vigtigheden ved at have et godt og solidt fundament til huset. Men det er dyrt at skulle opbygge sit fundament, og det er ikke alle, der lige ligger inde med pengene til dette. Det er dog lige så vigtigt, at dit hus står på et godt fundament, som at du selv har et godt fundament. Se mere på denne side og få et overblik over hvordan dine muligheder ser ud for, at du og dit hus får et godt fundament at stå på.

Vigtigheden ved et godt fundament

Et fundament er den del af bygningen, som bærer husets vægt. Derfor er det meget vigtigt, at dit fundament er stærkt og af god kvalitet. Det skal både kunne holde husets vægt i dag men også i mange år frem. Et dårligt fundament kan resultere i, at der kommer sætningsskader, revner i huset eller at væggene eller gulvet synker. Et godt fundament er for det meste lavet af beton, da det simpelthen er så stærkt et materiale, at du kan undgå disse risikoer, som kan opstå ved et dårligt fundament. Med et velbygget fundament beskytter du desuden huset mod fugt, og fundamentet vil stå stærkt i alt slags vejr, hvilket er nødvendigt i et land som Danmark. Har man derfor ikke pengene til at bygge et godt og solidt fundament, så lån pengene til det fremfor at bygge et fundament, som du senere vil fortryde.

Hvilket lån skal du tage?

Når du skal tage et lån til opbygningen af dit fundament, er det vigtigt, at du har styr på, hvilket lån du bør tage. Først skal du selvfølgelig gøre op med dig selv, hvor mange penge du behøver at låne. Et godt råd er at få lavet et budget, så du nogenlunde ved hvor mange penge, det kommer til at koste. På den måde kommer du hverken til at låne for mange eller for lidt penge. Men da et fundament er en stor udgiftspost, så kan det kræve et større forbrugslån, da dette ofte bruges til større lån. Her har du desuden mere frihed, end hvis du tog et lån, der var forudbestemt til at skulle bruges på noget bestemt.

Hvad er et forbrugslån?

Med et forbrugslån kan du bruge pengene til, hvad du vil. Lån der hører under kategorien forbrugslån, er lån såsom kviklån, hurtiglån og et minilån. Det er altså lån, hvor du hurtigt og nemt vil kunne låne penge til at opbygge dit fundament. Derudover kan størrelsen på et forbrugslån gå lige fra 100 kroner og helt op til 400.000 kroner. Du vil altså kunne tilpasse dit forbrugslån, så det passer til lige det, du står og mangler.

Vælg et lån der passer til dig

Det er vigtigt, at du vælger et forbrugslån, som passer dig. Du kan eksempelvis tage et forbrugslån med eller uden sikkerhed. Et forbrugslån med sikkerhed betyder, at du skal kunne stille noget til sikkerhed i form af en ejendom eller en bil. På den måde sikres det, at du vil kunne betale dine penge tilbage. Et forbrugslån uden sikkerhed er altså lige modsat. Her er ikke mange krav til dig. Men det betyder også, at du ikke vil kunne låne lige så mange penge, som hvis du tager et forbrugslån med sikkerhed. Derudover vil der også være en højere rente på et lån uden sikkerhed, så du skal dermed tilbagebetale et større beløb. Der findes også andre former for forbrugslån, og der vil helt sikkert være et, der passer til dig og dine behov. Så længe du sørger for at have styr på alt med hensyn til lånet og ved, hvad du går ind til, så vil du kunne låne penge til at opbygge et solidt fundament.

Kilde:
Laan247.dk